Tuesday, May 26, 2009

Diari Seorang Lelaki...

After few days aku start keje, ini lah baru aku ade masa nak update blog. bukan sebab xde internet cuma masa x mengizinkan..hhmmmm, imbas kembali semasa hari aku naik flight aritu. Suppose flight aku from JB-KL and KL-Miri at the same day. Tapi flight dr JB delayed. Dari jam 5 aku sampai Senai Airport sampai kul 9.30 mlm baru gerak ke KL so aku missed flight ke Bintulu lah. Kene lah stay semalaman kat Concord Hotel...MAS la support. Kalau x, memang tido atas kerusi jer la...hehe.

Malam tu jugak sampai KLIA je, aku dapat news yang mak aku masuk hospital kat JB. Memang rasa terkejut la kan. Berat hati nak pergi kerja...Kalau ade flight ke JB malam tu memang aku dah patah balik dah. Pagi jam 3, akak aku call inform yg mak stable, so aku boleh menarik nafas lega. Pagi2 aku berangkat la ke Miri...

Esoknya 21/5/09 aku berangkat dari Miri ke Bintulu..not by flight, by road only...naik taxi jer. 2jam setengah perjalanan ikut jalan baru tepi pantai. Pemandangan memang cantik, banyak kawasan2 pertanian dan kg2 orang iban. Dapat la aku tengok rumah panjang dan Gua Niah semasa dalam perjalanan. Menurut driver taxi tu, situ kawasan agro. Tanahnya memang bagus, tanam jer apa2 mesti hidup sihat dan segar serta hasil yang bagus. Tapi agak kurang maju sebab penduduk x ramai, xde signal henpon pulak tu. Kawasan sawit memang luas giler, tapi pokok2 semua baru tanam...Memang menarik pemandangan sepanjang perjalanan cuma sayangnya aku xde kamera utk ambil gambar. tapi nextime aku xkan lepaskan peluang utk bergambar di sana..

Satu malam aku stay Regency Hotel, Bintulu esoknya terus lah naik Rig....Beberapa gambar sempat di rakam oleh member aku...




Pemandangan Bintulu dari udara




Rig West Janus, jack-up type..the best rig yang aku pernah pergi.



Tiba ke destinasi yang pasti membuat aku sentiasa merindukan darat.






4 comments:

  1. lain kali bawak la camera... ada gambo lagik best... kat sana ada FM tak???

    ReplyDelete
  2. FM tu x sure la ade ke tak...nanti naik darat try carik k...

    ReplyDelete
  3. alahai..
    hati didarat sering pula ingin merasa kehidupan di atas lautan..

    ReplyDelete